HOME ART TRADE EXCHANGE BANNER TUTOBIES

Impact Movie Sport dalam diri kita


Assalamualaikum semua..Hari ini nak cerita sikit pasal genre sport nie dalam movie..Selalu kalau movie yang bergenre sport nie cerita dia kita dah boleh predict kan dan spesen jer cerita dia dengan lain..Tapi aku tetap tak jemu nak tengok,sebab banyak moral yang baik-baik kita boleh adapt  dan boleh applykan dalam hidup kita..Macam biasa kalau movie-movie sport nie mestilah mula-mula diaorang gagal then akhirnya diaorang berjaya..Berjaya macam mana,itu penulis punya kerja..hehe..

Ada satu movie nie aku tertarik.(Coach Carter)..Cerita ini based on true story.. Jurulatih dia mementingkan akademik dan kokurikulum...Kalau nak main,syaratnya kena excellent dalam akademik and latihan diaorang memang tough,nak dapatkan stamina lah kan..dan pemain-pemain tuh memang lemah bab pelajaran.suka ponteng,tidur dll..budak-budak tuh setuju tapi tak ada effort pun dalam pelajaran mereka..berkat usaha mereka training,team mereka start menang setiap game yang diaorang lawan..tapi bila jurulatih tuh dapat tahu result akademik mereka teruk..apa lagi,mengamuk ler dia..dia stopkan latihan,tak bagi pemain-pemain dia main lagi..then,jurulatih tuh ditentang oleh parent players,pengetua sekolah,orang ramai..kononnya parent diaorang ingat sport tuh masa depan anak-anak mereka walaupun tak pandai..tapi jurulatih tuh sanggup berhenti kalau semua parents tak setuju dengan syarat yang dia nak..players itu pun insaf, dan start work hard in their study..Jurulatih tuh pun dipanggil balik..Last sekali,diaorang tak menang pun,kalah tipis,tapi diaorang dapat melanjutkan pelajaran mereka..(macam yang jurulatih dia nak,diaorang ada masa depan yang baik)
Setiap kali aku tengok movie genre ini aku mesti teringatkan zaman aku dekat sekolah menengah #TeamNetball..Rindu~


Thank you for visit my blog

3 comments:

  1. slalu ceta cmni akan berkisarkan smgt team kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaah..ajar kita erti tidak putus asa...

      Delete
  2. macam best jak cerita dia ni dik...

    ReplyDelete