HOME ART TRADE EXCHANGE BANNER TUTOBIES

Freebies Si Gadis Nakal


Bismillahirahmanirahim~
Selamat pagi..Kepala dah buntu nak bagi nama doodle ini apa..Haha..So,decide nak bagi nama Si Gadis Nakal..Kenapa NAKAL??Sebab dia tak nak duduk diam..tengok posing dia..macam sedang berangan-angan di atas awan gituh..lalala~ "merepek di awal pagi"..Lantaklah..Janji niat nk release freebies..Nama semua tuh tak penting..Hope korang sukalah..Doodle kali ini ada macam-macam colour..Korang kena bersabarlah sikit cuz ada lebih kurang 15 doodle..Loading mungkin ambil masa..Miane~

















Thank you for visit my blog

Review Eyefar Muslimah Online : Cover Your Aurat


"Berjalanlah di atas muka bumi Allah dalam reda-Nya"
Satu ungkapan yang mudah diungkapkan tapi tidak mustahil untuk mendapatkan keredaan-Nya..Betul tak?? ^^
Hari ini,nak review satu online shop..Kalau nak review,kenalah jadi customernya dulu,betul tak?? Hehe..Okeyh,betul tekaan semua,aku memang salah satu customernya..Apa yang dia jual?? Sarung Tangan Muslimah..Akhir-akhir ini aku memang rancak membeli barang-barang di online-online shop..So,kebetulan online shop ini tengah buat promosi sempena akhir tahun,memang aku grab peluang dengan sebaik-baiknya..haha..Dan servicenya sangat memuaskan..So,bagi sesiapa yang nak memulakan perniagaan kecil-kecillan atau untuk kegunaan sendiri,aku sarankan pergi ke online shop ini..

Eyefar Muslimah Online 


Sekarang tengah promosi..
HANYA RM25 + FREE POS
6 PASANG (1 SET)
Set WARNA WARNI sahaja @ Set WARNA HITAM sahaja (WARNA TETAP)
Aku dah grab 6pasang..hehe..Yang berminat,apa tunggu lagi..^^
#Nota Kaki : Blog dalam proses memakai baju baru..


Thank you for visit my blog

Maksiat yang dilakukan tanpa disedari


Maksiat??Mungkin kita semua tak menyedari,dalam diam kita telah melakukan maksiat..Tapi mengikut logik,mungkin kita semua berfikir tidak melakukannya..So,bagi sesiapa yang membaca entry kali ini,harap tidak mengabaikannya..
 " Kita pernah lali,dan sampai bila kita harus lalai?Kita pernah bermaksiat dan sampai bila kita harus bermaksiat? Aku pernah menjadi blogger. Dan telah lama ku tinggalkan (bersara). Kini aku mengajak sahabat2 bloggerku bukan meninggalkan blogger,tapi meninggalkan maksiat yang dibuat tanpa sedar ataupun mungkin tak terlintas di hati dan jiwa kalian. Iaitu kalian berhentilah upload gambar mereka yang tidak menutup auarat sebagai bahan dalam artikel kalian.Berhenti menayangkan aurat orang lain dan maksiat yang mereka lakukan.Tahukah kalian bahawa setiap gambar pembukaan aurat yang kalian upload itu ada saham dosanya? Marilah sahut seruanku,padamlah gambar tersebut dan gunalah gambar yang baik dan jauh dari fitnah.Jangan kalian muflis di akhirat kelak.Kematian kita bila2 masa dari sekarang.Ini adalah salah satu cabang besar dari saham dosa,namun kita perlu ubah perkara yang telah kita tahu sebagai saham dosa.  

Copy paste dari seseorang blogger,tapi dah lupa siapa..Dan dah beritahu dia haritu nak kongsikan untuk semua..hehe..semoga ini bermanfaat untuk semua yer...^^ 


Thank you for visit my blog

Freebies ILoveBlogging


Assalamualaikum..Hari ini nak bagi freebies ILoveBlogging..
Okeyh,dah lama tak melukis guna SAi..so,excited nak bagi freebies kali ini,,selalu lukis guna Microsoft Excel..hehe..
Sesiapa yang berminat boleh ambil..
http://1.bp.blogspot.com/-8RSZ5dWIt60/UjSTUUy6PhI/AAAAAAAAHH8/GEgT2v5-5z4/s320/iloveblogging1+copy.png
http://4.bp.blogspot.com/-LvWVJDTuJKA/UjSTa_-sj9I/AAAAAAAAHII/59ae2-kATA4/s320/iloveblogging2+copy.png
http://3.bp.blogspot.com/-5R43HBtA4us/UjSTUARWcwI/AAAAAAAAHH4/a8AsaanQLl0/s320/iloveblogging3+copy.png
http://1.bp.blogspot.com/-CIopAxNFuEQ/UjSThm_N_EI/AAAAAAAAHIY/JGszTq_Hcx4/s320/iloveblogging4+copy.png
http://2.bp.blogspot.com/-_cOvjIfBU2w/UjSTdUKxhmI/AAAAAAAAHIQ/8ULrnf7fRn8/s320/iloveblogging5+copy.png
http://3.bp.blogspot.com/-qHbf723nros/UjSTiU_z2tI/AAAAAAAAHIc/8k-fJu9Jqck/s320/iloveblogging6+copy.png
Credit me,kalau nak repost freebies ini yaa..^^
Good night~


Thank you for visit my blog

Kad Raya 2013


Assalamualaikum semua..Alhamdulillah raya tahun ini dapat banyak kad raya dari blogger,ada yang dapat "free" ada yang saya exchange kad raya dan ada yang kawan bagi..^^ Amalan kad raya mungkin dianggap ketinggalan zaman sekarang,tapi kalau tengok blogger-blogger sekarang tak putus-putus bagi kad raya,senang kata apa yang lama tuh kita hidupkan kembali bagi keseriaan sikit menyambut bulan Syawal..Betul tak?? Harap amalan ini tak ditelan zaman..>.<

 
Okeyh..yang first ini kawan saya sejak dari tadika bagi..Nama dia Dhiyaa..Serious suka sangat..Kena simpan elok-elok ini..Hehe..
 Yang ini pula poskad Hari Raya dari kak Kathy R'bain ..Tak silap saya,poskad ini sampai semalam..Poskad pertama saya dapat..hehe..Tak pernah-pernah dapat poskad..Terima kasih kak..
 Kad ini pula saya tak tahu siapa pemberinya..Sebab tak ada klu yang ditinggalkan..Apa-apa pun terima kasih..^^
 Kad raya ini pula saya dapat dari kak Eymasu .Kreatifnya kak ini..Specialkan kad raya yang kak ini bagi..Apa yang penting kad raya ini handmade..Tersentuh dngn keikhlasan sis..^^ Susah2 jer buat kad ini..
 Korang mesti ramai yang tahu kad raya ini dari siapa?? Kak doodler hebat, Cci . Teruja dapat kad raya ini..Suka apa yang terkandung dalam kad raya tuh..^^
 Kad raya ini pula saya dapat dari Segmen Kad Raya Minie..Terima kasih yer kak Minie bagi saya menang.. Kad raya pertama sampai dekat rumah..hehe.."Teruja masa tuh"
 Kad raya warna merah jambu ini pula diberi oleh kak FatinDiana ..Simple dan cantik..Saya exchange kad raya dengan kak Fatin..Tapi tak tahulah kad raya tuh dah sampai ke belum..Belum dapat respons dari kak Fatin lagi..^^
 Kad raya ini juga dari doodler hebat, dari Kak Azzah Comel karipap yang sis bagituh..hehe.. ^^ 
 Kad raya ini pula dapat dari blogger Ieymah Ismail..In Shaa Allah hubungan kita sesama blogger akan berkekalan ke akhirat.. ^^
Ini pula kad raya pertama dapat dari blogger lelaki, Uzairothman..terima kasih sudi bagi dekat saya..hehe.."muka tak malu minta blogger ini bagi kad raya,sebab harituh dia buat status "siapa nak kad raya" so,saya cepat2 grab peluang tuh..hehe..
Terima kasih semua atas pemberian kad-kad raya tuh,mereka yang sudi tag saya dekat facebook dan wish dekat chat juga..Selamat hari raya Aidilfitri..Semoga ibadat saya dan ibadat kamu semua diterima..Amin~


Thank you for visit my blog

Freebies Doodle Raya Versi Lelaki


Assalamualaikum semua..Blog ini dah semakin sunyi..hehe..Maaflah..Ketandusan idea untuk menaip.Tapi kali ini saya nak beri Freebies Doodle Raya Versi Lelaki dekat pembaca-pembaca blog terutama sekali follower blog ini..Terima Kasih yer yang selalu melawat blog bersarang ini..hehe.. >.<
 http://4.bp.blogspot.com/-efmziIeaHhs/UgC-FsRgJ7I/AAAAAAAAHD8/4mtRqmiNzqM/s320/BiruL.png
http://3.bp.blogspot.com/-JGFxy7AlqJ8/UgC-F-rjA_I/AAAAAAAAHEE/B8CnlpU0JxM/s320/CoklatL.png
 http://1.bp.blogspot.com/-vk0H6vlc7hI/UgC-J6cj1iI/AAAAAAAAHE8/y8ndqeiVWlo/s320/hijauL.png
 http://4.bp.blogspot.com/-Pchdw5tZ0mw/UgC-F9OXlFI/AAAAAAAAHEA/ZNPh-i0RG2w/s320/HitamL.png
 http://4.bp.blogspot.com/--hR-wWIMhLE/UgC-GiX3McI/AAAAAAAAHEU/H2wPaGSnkSw/s320/KelabuL.png
 http://4.bp.blogspot.com/-RbCwXgy--N0/UgC-HEBMiLI/AAAAAAAAHEc/N-tQoiBpEV4/s320/KuningL.png
 http://3.bp.blogspot.com/-t_jcCkV3Vyo/UgC-IgCIxRI/AAAAAAAAHEo/MxWoHLtUl0s/s320/MerahL.png
 http://3.bp.blogspot.com/-OBb-wELYpG4/UgC-KLS4S2I/AAAAAAAAHFA/_s4ISQaDqQk/s320/orenL.png
 http://3.bp.blogspot.com/-4uC_2YRLRog/UgC-ICAgy8I/AAAAAAAAHEk/RJ_ys2taAvM/s320/PinkL.png
http://4.bp.blogspot.com/-6gjY2wzmP1Q/UgC-JSrRZNI/AAAAAAAAHE0/jUaKbPNT0AU/s320/UnguL.png
Maaf warna Baju Melayu dia agak peliks..Haha..Main warna jer tadi..
Siapa nak,jangan malu2 nak ambil yer..>.<
Dengan ini,saya nak mengambil kesempatan
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin


Thank you for visit my blog

Sepasang Kasut untuk Dijual


Assalamualaikum semua..Salam Nuzul Qur'an kepada semua orang yang bergama Islam..Kali ini saya nak cuba bantu kawan saya jual kasut seperti gambar di bawah ini..Saya tak tahu kalau-kalau boleh terjual atau tidak, sebab mesti ramai yang prefer beli kasut sendiri di luar dan mungkin juga ada yang dah beli siap-siap barang untuk raya masa awal ramadhan hari itu..betul tak?? >.< Kepada yang belum beli atau nak tambah koleksi kasut raya bolehlah tengok-tengok kasut ini kalau berkenan..Disebabkan kaki kawan saya injured "akibat terjatuh" , bila kawan saya pakai kasut ini ada rasa sakit lagi tempat yang terjatuh itu..Sebab itu , kalau boleh dia nak jual kasut ini..Detail kasut ini ada dibawah..>.<

Price : RM 40 "include postage"
Size : 8/39
Kasut ini tidak pernah dipakai lagi.
(Sudah dijual)
Sesiapa yang berminat boleh pm saya di fanpage ( FiqahHamed ) / wechat fiqah_hamed


Thank you for visit my blog

Quiling Paper "Own Made"


Assalamualaikum..Semalam "try and error" buat quiling paper..^^ Jadilah kut sikit..hehe..Mula fikir nak buat apa dengan quiling paper ini..last-last terjadilah card Happy Birthday untuk kawan aku nanti..Nak bagi surprise..hehe..Rasanya dia tak tahu saya ada blog,so,takkan perasan card ini..=P Memang puas apabila kita buat sesuatu benda sini a.k.a handmade..Betul tak??Mula-mula susah jugalah sebab kena potong kertas sehelai demi sehelai..Al maklumlah dia punya tool bukan ada pun..Apa yang ada dekat rumah itu sahaja diguna semula..haha..
Comel tak "Card Ton" ? haha..


Thank you for visit my blog

Lesen Oh Lesen


Tumblr_lft3ht58yp1qaew9xo1_1280_large
Assalamualaikum semua..Minggu cuti ini,saya ada ambil lesen menunggang motosikal..Lambatnya saya ambilkan?? Haha..Disebabkan saya lahir 06.12.1996"siap promote hari tarikh lahir" hehe.. so,memang lambatlah dapat ambil lesen..dah SPM baru nak ambil..Alhamdulillah ujian komputer saya lulus.. Nanti akan ada 3jam ceramah lagi sekali dan 3 jam test motor..Harap semua berjalan dengan lancar..Bercakap pasal motor..ada trauma sikit pasal motor..Haha..pernah jatuh sekali sebab terkejut..Alhamdulillah,tak ada apa-apa dan berlakunya berhampiran rumah...Masa tuh nak selekoh..tiba-tiba ada kereta nak lalu juga..Entah macam mana,mungkin sebab hormon adrenalin saya,terkejut..Motor yang jatuh..saya tak..tapi tetap trauma..hehe..Paling geram,orang yang pandu kereta tuh..tengok jer..Hmm..Nasib baik tak kenal,orang tuh....Kalau tak,bertambah malulah..hehe..So,sekarang tengah pikir macam mana nak hilang trauma ini..dah lah ada test motor nanti..hmm..Doa-doakan sahaja dapat buat yang terbaik nanti..^^
Tumblr_llvwr2qphl1qkqr00o1_400_large


Thank you for visit my blog