HOME ART TRADE EXCHANGE BANNER TUTOBIES

Apa itu WebBuilderPortable


Assalamualaikum semua...Apa itu WebBuilderPortable??Actually aku nak terangkan pun tak berapa sure..tapi benda ini aku kenal time aku belajar sc comp..Kiterorang diberi kerja khusus untuk buat satu website..so,boleh pilihlah nak guna blogger ker atau WebBuilderPortable atau tertakluk dengan ini..disebabkan aku dah ada blog..so,saja-saja try guna benda ini.Yang aku tahu konsep benda ini WYSIWYG,means What You See Is What You Get.Memang senang guna benda ini..tapi pelik juga..kena tak boleh buat url blog sendiri..tak sure kalau-kalau software ini dah upgrade ker belum..Ini sedikit info yang aku dapat pasal WebBuilderPortable :

WYSIWYG Web Builder adalah software yang dapat memungkinkan anda untuk membuat design website tanpa mengharuskan anda untuk menguasai code-code bahasa programming.Dengan software ini anda dapat membuat design template yang brbasis CSS dan valid HTML5,tidak hanya itu sahaja fungsi dan kegunaan dari software ini tetap masih banyak lagi.

Nak tengok live??
Boleh ke link bawah nie
file:///C:/Users/Home22/Desktop/fiqah/WYSIWYG/WebBuilderPortable/Publish/index.html
Seriously senang guna software ini..drag jer apa yang korang nak..nak buat border just drag jer box..simple and easy..^^ Siapa yang nak cuba search jer dekat google...Web Builder Portable Selamat mencuba..^^


Thank you for visit my blog

4 comments:

  1. boleh cuba nanti kot..
    btw.. thank you singgah blog saya..
    done follow back

    ReplyDelete
  2. first time pulak dengar ni. hehe. thnks for sharing. :D

    ReplyDelete