HOME ART TRADE EXCHANGE BANNER TUTOBIES

Tutorial Hover Box


Assalammualaikum semua..Ramai yang tanya macam mana saya buat hover box seperti ini :
 >> Preview <<

1. Copy code di bawah ini dan paste dekat html/javascript.
<style>
.box5 {
border-radius:20px;
border:2px dotted #FFFFFF;
width:120px;
overflow:hidden;
height:20px;
color:#000000;
position:fixed;
right:30px;
top:250px;
text-align:center;
moz-box-shadow: 0 0 1px pink;
-webkit-box-shadow: 0 0 8px pink;
padding:4px;background: #FFFFFF;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}
.box5:hover {
height:250px;
width:220px;
-moz-transform: rotate(360deg);
-webkit-transform: rotate(360deg);
-o-transform: rotate(360deg);
-ms-transform: rotate(360deg);
transform: rotate(360deg);
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}
</style><div class="box5">Title<br /><br />
Code banner atau apa-apa sahaja</div>
2.Save dan lihat hasilnya. 
UNGU : Boleh tukar {dashed , dotted , solid} "ikut cita rasa anda"
KELABU : Warna {dashed , dotted , solid} korang.
JINGGA : Warna tulisan "tajuk"
BIRU : Korang nak boz itu berada di sebelah kiri atau kanan.. Kalau kiri, tukar "left"
MERAH JAMBU : Warna background kotak box korang itu
MERAH : Tajuk BOX korang itu
HIJAU : Boleh letak code banner atau apa-apa sahaja. Kalau code banner, make sure " width: 147px; height: 137px;

Credit to >> Afiqah Junizan <<


Thank you for visit my blog

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci


Sedang berjalan memakai sari
Sari dibuat penuh seni
Hadiahnya hebat disponsor sendiri
Kalau berminat klik banner di atas ini
Blognya kawaii amat dikenali
Mengupdate doodle tak henti-henti
Itulah Cci yang cantik sekali
Yang pasti orangnya baik hati
Pergi bertandang ke rumah Siti
Bawa pula burger McD
Button badge memikat hati
Kalau dapat itu pun jadi
Yang hidup pasti akan mati
Tak kira perempuan atau lelaki
Syarat diberi sudah diikuti
Harap kali ini ada rezeki
Agak-agak Cci terpikat tak dengan entry ini??
Kun Fayakun..^^
Tarikh untuk GA ini sudah dipercepatkan
Sesiapa rasa yang terlambat join macam saya..
Jom join cepat..
Tamat
29March2013

Pantun direka oleh saya dan 
abang saya disebelah..^^ 


Thank you for visit my blog

Doodle untuk Pemenang Rainbow Segmen


Assalammualaikum..
#Peringatan : Jangan mengambil doodle ini..Doodle ini ada-lah hadiah untuk Pemenang Rainbow Segmen "Muka garang" hehe.. ^^
Doodle untuk >> Anis <<

Doodle untuk >> Aida <<
Alhamdulillah,selesai tugas hari ini..^^
Credit to Deviantart


Thank you for visit my blog

Hoorey!100 like


Alhamdulillah fanpage yang baru saya buat pada 23.3.2012 dah mencecah 100 like hari ini..Maybe,jumlahnya agak kecik,tapi bagi saya itu satu permulaan yang baik..In Shaa Allah..Apa-apa pun,saya sangat berterima kasih atas jasa baik kamu semua,likers..>.<
Yang belum like..Jom like sekarang..hehe..


Thank you for visit my blog

Review Blog #Pemenang Rainbow Segmen


Assalamualaikum..Alhamdulillah pemenang untuk >> Rainbow Segmen << telah diumumkan tadi..Siapa-siapa yang mungkin terlepas pandang..Boleh pergi check sekarang..Mungkin anda salah seorang daripada pemenangnya..XD
Yumida
Header yang comel ini dimiliki oleh blogger senior , Yumida Huda .Rasanya tak perlu cakap banyak,pasti korang kenal..Sis Yumida Huda ini dah berblogging sejak tahun 2009 lagi..Memang tak dinafikanlah,tengok sahaja jumlah followernya,sudah mencecah 2506..Okeyh,orang di sini jelous..hehe..Tak nak cakap banyak,yang pasti korang kena pergi dekat blog ini sendirilah.. Yumida Huda
ANa Ahmad
Header yang comel ini dimiliki oleh Ahmad ..Ehh,kenapa pula blog lelaki saya kata comel..Hehe..nampak tak Kucing tuh"comel jer" + gambar owner itu sendiri menghias headernya..Menggelar dirinya AA a.k.a. Ana Ahmad melalui entrynya..Blog ini bertemakan biru,sesuailah untuk blogger lelakilah kan..Saya nak tegur sikit,jangan pula kecik hati ea..susunan gadget disidebar itu kalau boleh perbaiki lagi..Bagi kemas lagi..Kalau boleh kurangkan gadget-gadget yang tak penting..Apa-apa pun "Teruskan berblogging" .
Tibalah masa saya mengundur diri
Maaf dipinta jika ada menguris hati
Sesungguhnya saya hanya insan biasa ^^


Thank you for visit my blog

Doodle Request #1


Assalammualaikum dan salam sejahtera..
As you know,i got doodle request from chinese blogger >> CynthiaLee << 
Act,saya tak berapa pandai lukis free hair doodle..So,maaf kalau hasilnya tak berapa jadi..Hope you like it..
I just cartoonise your photo..hehe..
Sama tak?? hehe...
Jika saya ada masa nanti,saya buat freebies doodle free hair ea.. In Shaa Allah.. xD


Thank you for visit my blog

Freebies Donut Excel


Assalammualaikum..Pagi ini tiba-tiba mood rajin nak bagi freebies..^^ Nyum..nyummm..nyumm..

http://2.bp.blogspot.com/-dLoU5XFwDWM/UU47KJ90yMI/AAAAAAAAGnc/V-Tw3yYz0pQ/s320/New+Picture+(13)+copy.png
http://2.bp.blogspot.com/-L3lD0aqu4QE/UU47KOpZ3GI/AAAAAAAAGng/GrIJ2f175TE/s320/New+Picture+(14)+copy.png
http://3.bp.blogspot.com/-XviTiUCP1lI/UU47KBs0VlI/AAAAAAAAGnk/S8vinTJU5Uc/s320/New+Picture+(12)+copy.png
http://1.bp.blogspot.com/-O1S-E6i-ZKY/UU47K8rSgoI/AAAAAAAAGn0/ZzaHsb0lSw0/s320/New+Picture+(8)+copy.png
http://4.bp.blogspot.com/-Y2Dz4KyFXBc/UU47LVaEVNI/AAAAAAAAGn4/L82_KHeKil8/s320/New+Picture+(9)+copy.png
http://2.bp.blogspot.com/-AgcU9zW5Ias/UU47KzpW5QI/AAAAAAAAGn8/djBTLr4V3BY/s320/New+Picture+(15)+copy.png
Special one "speciallah sangat..hehe" :
http://4.bp.blogspot.com/-OANxnUKi2L8/UU47MAwXjWI/AAAAAAAAGoM/6nuwMH9RcVo/s320/New+Picture1+copy.png


Thank you for visit my blog

Segmen : Doodle Muslimah by FiqahHamed


TAMAT
Bismillahirahmanirahim..
Harap Segmen : Doodle Muslimah by FiqahHamed dapat sambutan..
*doodle yang akan diagihkan seperti dalam banner itu*
Syarat-syarat :
1.Like my FanPage.
2.Buat simple entry untuk segmen ini.Copy banner dan linkkan ke entry ini.
3.Nyatakan sekali warna yang korang nak dalam entry itu.
Contoh :
-Tudung : merah
-Baju : pink
-Seluar : hitam
-Kasut : hitam 
4.Letakkan link entry korang di kotak komen saya ini.
Tamat : 25.3.2012,pukul 7.00malam
#Take note : Segmen ini hanya diadakan sehari,siapa cepat dia dapat.
:Warna doodle korang boleh diberi dalam bentuk code juga.


Thank you for visit my blog

Doodle Muslimah by FiqahHamed #6


Doodle untuk >> Hadifah <<
http://4.bp.blogspot.com/-3YlljoeclN4/UVA6ZuUFQPI/AAAAAAAAGs0/p3AA_TGnfBo/s320/hadifah.png
Doodle untuk >> Kira Akira <<
http://3.bp.blogspot.com/-xI0487d93Ao/UVA6geRnwlI/AAAAAAAAGs8/RohisBwFJ8U/s320/kiraakira.png
Doodle untuk >> Mrs. Zaza <<
http://1.bp.blogspot.com/-W6PjZreKAtA/UVA6osp31LI/AAAAAAAAGtE/a-M4V-RSL-c/s320/mrs.zaza.png
Doodle untuk >> Needa Aziz <<
http://3.bp.blogspot.com/-jLGEsNTYpGA/UVA6vfaxCJI/AAAAAAAAGtM/QOwQkjy1CIc/s320/needaaziz.png



Thank you for visit my blog

Doodle Muslimah by FiqahHamed #5


Doodle untuk >> Afiqah <<
http://3.bp.blogspot.com/-05iQsjLCOus/UVA1vArtFvI/AAAAAAAAGsE/m48UjHrtcEk/s320/afiqah.png
Doodle untuk >> Ain Nadia <<
http://2.bp.blogspot.com/-gSTzItGmUwg/UVA1zhmYBQI/AAAAAAAAGsM/6cUp7j3Aw9I/s320/ainnadia.png
Doodle untuk >> Aziah <<
http://3.bp.blogspot.com/-30hUaWsTOqQ/UVA2JjIev_I/AAAAAAAAGsY/3BVWc84Tjxo/s320/aziah.png
Doodle untuk >> Diana <<
http://2.bp.blogspot.com/-Y82Q5wQI7eI/UVA2JsDNcAI/AAAAAAAAGsU/IXuTQ5Nfq_E/s320/diana.png
Doodle untuk >> Alja <<
http://4.bp.blogspot.com/-4fNqtwbdxKA/UVA3KDKhGHI/AAAAAAAAGsk/MrxN8KVrdd8/s320/alja.png


Thank you for visit my blog

Doodle Muslimah by FiqahHamed #4


Doodle untuk >> Anis <<
http://3.bp.blogspot.com/-RxXOinqbu64/UVAxLN9h3sI/AAAAAAAAGrU/C0WQCoTUAU4/s320/anis.png

Doodle untuk >> Amirah <<
http://4.bp.blogspot.com/-35dBlHEq_3U/UVAxLSOcvvI/AAAAAAAAGrc/i7ONpFyPemU/s320/amirah.png

Doodle untuk >> Miss Fifi <<
http://4.bp.blogspot.com/-tM9Xsw0foBk/UVAxLi5jy0I/AAAAAAAAGrk/H0TYtO7wCx8/s320/miss+fifi.png
Doodle untuk >> Nadiah <<
http://2.bp.blogspot.com/-hchN42Umr0E/UVAxNRFslWI/AAAAAAAAGrs/Yvg2H4WIX9E/s320/nadiah.png
Doodle untuk >> Syara <<
http://4.bp.blogspot.com/-E-y-b9fQqis/UVAxOT4RNFI/AAAAAAAAGr0/y2oxc5PTVq0/s320/syara.png


Thank you for visit my blog

Doodle Muslimah by FiqahHamed #3


Jangan ambik doodle orang lain..saya akan buat satu persatu..
Kesabaran anda amat dihargai..>.<
"Doodle sedang diagihkan"
Doodle untuk >> Hawa <<
http://3.bp.blogspot.com/-ezFJaIrqYTo/UVAFerBZxaI/AAAAAAAAGqc/RK-FnQHOnQE/s320/Hawa.png
Doodle untuk >> Atiqah <<
http://1.bp.blogspot.com/-lKPapy2F83E/UVAFeDN6BhI/AAAAAAAAGqg/HGFt2W-26jw/s320/Atiqah.png
Doodle untuk >> Farsya <<
http://4.bp.blogspot.com/-Xa_Dk31qr0o/UVAFhGocNjI/AAAAAAAAGq0/vt2sVVwTEnY/s320/farsya.png
Doodle untuk >> Amirah <<
http://2.bp.blogspot.com/-Ep9taX6iIJ8/UVAFd8fjSII/AAAAAAAAGqU/oiTDfZBMyEg/s320/Amirah.png
Doodle untuk >> Sarah <<
 http://2.bp.blogspot.com/-YbtFAFJ1xiY/UVAFf-6iQ5I/AAAAAAAAGqs/LJToZO_y8WI/s320/Sarah.png
 Nak doodle macam diaorang juga???Jom join sini 
>> Click Saya <<


Thank you for visit my blog

Doodle Muslimah by FiqahHamed #2


Jangan ambik doodle orang lain..saya akan buat satu persatu..
Kesabaran anda amat dihargai..>.<
"Doodle sedang diagihkan"
Doodle untuk >> Eyma Su <<
http://1.bp.blogspot.com/-BQTu4a7qlTw/UU_6SJ1YdEI/AAAAAAAAGqE/lUNCLqovTbg/s320/Eyma+Su.png
Doodle untuk >> Asma <<
http://2.bp.blogspot.com/-Ntg3Bhzqprw/UU_6MXtjRJI/AAAAAAAAGpw/PZPAlSBqhKc/s320/Asma.png
Doodle untuk >> Meera <<
http://2.bp.blogspot.com/-b3PdO4d473A/UU_6NwyNIdI/AAAAAAAAGp8/0B08wLIVnVg/s320/Meera.png
Doodle untuk >> Maizatul <<
http://2.bp.blogspot.com/-ktblPzOFHLY/UU_6J3HCbWI/AAAAAAAAGpk/Mu1vkJk6Ljc/s320/Maizatul.png
Doodle untuk >> Mazni <<
http://1.bp.blogspot.com/-tAn9ehAfDdI/UU_6MZT_35I/AAAAAAAAGps/kevt-YXx7J0/s320/Mazni.png
 Nak doodle macam diaorang juga???Jom join sini 
>> Click Saya <<


Thank you for visit my blog

Doodle Muslimah by FiqahHamed #1


Jangan ambik doodle orang lain..saya akan buat satu persatu..
Kesabaran anda amat dihargai..>.<
Doodle untuk >> Cik Fie <<
http://3.bp.blogspot.com/-nFn2PGTp0Gk/UU-L9XSNWGI/AAAAAAAAGo0/EfLSayt7ilE/s320/CikFie.png
Doodle untuk >> Anis <<
http://3.bp.blogspot.com/-c1TwUZ0XdFc/UU-MAUTV3eI/AAAAAAAAGpE/axt2iHoy-q4/s320/AnisZainudin.png
Doodle untuk >> Eiyka <<
http://1.bp.blogspot.com/-Mu2AnNmW4lU/UU-MBPygGwI/AAAAAAAAGpQ/XgFy89qFDFw/s320/eiyka.png
Doodle untuk >> Myrah <<
http://2.bp.blogspot.com/-fKw7SSAa4tI/UU-MACZb6NI/AAAAAAAAGpA/2h-VoTwnfwQ/s320/Myrah.png
Doodle untuk >> Waniey <<
http://1.bp.blogspot.com/-LDNPlq3nrak/UU-MCf4vWWI/AAAAAAAAGpU/e0Xix2YPu9c/s320/waniey.png
Nak doodle macam diaorang juga???Jom join sini 
>> Click Saya <<


Thank you for visit my blog

23.3.2013


Tumblr_lpzuvgndls1qhy6c9o1_400_large
Bismillahirahmanirahim~
Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah tercapai juga impian nak buat page untuk blog ini..
Hari ini bersamaan 23.3.2013 dengan rasminya saya mengistiharkan pembukaan page untuk blog ini.
Duduk bersila kupas halia,
Halia di kupas di tepi paya,
Kalau anda berhati mulia,
Apakah salahnya like page saya?
Pantun suka-suka..tak ada paksaan..>.<
"Kebosanan melampau,entry pun merepek..hehe"


Thank you for visit my blog

Art Trade with Kay SBK


Assalamualaikum semua...
Hari ini ber-art trade dengan kak Kay SBK..Dengan muka selamba jer,saya tegur sis ini dekat fb sebab nak minta art trade bersama..Hehe..
Doodle dari kak Kay SBK >.< "chomel"

Doodle dari saya..^^

Senyumannya manis seperti honey
Datang ke sekolah setiap pagi
Kak Kay SBK orang yang berseni
Jika berpeluang kita ber-art trade lagi
*pantun hancur ikhlas dari saya,"masih belajar berpantun..hehe"*


Thank you for visit my blog