HOME ART TRADE EXCHANGE BANNER TUTOBIES

Saya nak menang doodle


*klik banner untuk join*
Assalammualaikum semua..Hari ini nak join GA dari Azzah...
Nak tahu apa hadiahnya??
5 orang  tempat pertama akan dapat 2 doodle dan 5 orang tempat saguhati akan dapat 1 doodle
Menarikkan??
Pemilihan pemenangnya melalui entry yang menarik..Fiqah dah tengok sebahagian peserta yang join GA dari Azzah nie..Serious semua berusaha buat entry menarik untuk menang..Fiqah cekalkan juga hati nie untuk join juga sebab fiqah memang teringin nak doodle dari blogger Azzah nie..Serious semua doodle Azzah chomel-chomel + kawaii belaka..Tak percaya..meh sini fiqah tunjukkan buktinya...
-
-
Kawai + chomel-kan???
Ada banyak lagi..Tapi bagi pendapat fiqah lebih baik korang pergi terus dekat blog Azzah nie..
>> Blog Azzah <<
Pada pendapat fiqah,setiap orang ada pendapat masing-masing tentang doodle Azzah nie..Tapi bagi fiqah doodle yang Azzah lukis memang TERBAIK!! *boboiboy*
-
-
*doodle buat Azzah dari fiqah*
Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!
Hope Azzah terpikat dengan senyuman yang dekat atas nie dan secara tidak langsung bagi fiqah menang..haha..*gurau*
Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!Senyum!!
 Senyum lagi..haha...berharap sangat dapat doodle dari blogger Azzah..(:

Anda ditag :
>> Izzah <<
>> Ili <<

Tamat : 31 Oktober 2012


Thank you for visit my blog

Entry Pendek : Selamat Hari Raya Aidiladha



Assalammualaikum semua..Fiqah nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua rakan blogger dan terutamanya sekali yang mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha dekat dalam shoutbox fiqah..maaf tak blogwalking balik..Harap dimaafkan.. (: Fiqah ada satu doodle untuk rakan blogger sempena Hari Raya Aidiladha ini..harap sudi cuci mata kejap untuk tengok doodle fiqah.. >.<
-
-
-
-
Selamat Hari Raya Aidiladha


Thank you for visit my blog

Pengumuman untuk Peserta Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla


TAMAT
Assalammualaikum semua..Apa ini tak habis-habis dengan Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla nie..hehe..sabar erk..Actually dulu fiqah ada bincang dengan ieyla untuk bagi surprise untuk peserta yang tidak bertuah dalam GA ini..Atas persetujuan kedua-dua pihak kami pun bersetuju nak bagi surprise dekat peserta yang tidak bertuah..Seronok tak dapat surprise dari kami berdua??hehe..
Fiqah nak minta tolong sangat-sangat kepada peserta yang tak dapat hadiah lagi atau tidak tersenarai dalam
 >> Pemenang Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla <<
untuk bagi link GA"Partner GA By Fiqah & Ieyla" entry korang dekat kotak komen ini..
maaf kalau menyusahkan..tapi fiqah terpaksa buat macam ini..nak tahu yang korang betul-betul peka dengan entry fiqah dan fiqah nak bagi surprise dekat mereka yang betul-betul serious nak kan hadiah...(:

Nota kaki :
*sila letakkan link GA"Partner GA By Fiqah & Ieyla" entry korang di kotak komen ini.
*surprise dirahsiakan setakat ini..hehe..jangan tanya,k apa surprisenya
*hope korang tidak kecil hati dengan fiqah,kalau fiqah bertindak kejam..maaf.. (:
*available untuk peserta tidak bertuah sahaja.

Jangan lupa letak link entry GA korang tuh yer..
Salam..


Thank you for visit my blog

Gift from Craft


Assalamualaikum semua..Semalam ada gift sampai daripada Craft..Jom tengok apa dia..hehe..
-
-
-
-
-
-
-
-
 -
-
Thanks Craft bagi fiqah gift ini..act,fiqah tak tahu siapa identiti dia dan fiqah menang GA/Contest/Segmen yang mana..hehe..Selalunya fiqah dapat hadiah fiqah dapat tahu siapa identitinya..So,agak terkejut juga dapat hadiah ini..Identiti yang tinggal cuma " From  : Craft " Anyway,fiqah nak ucapkan terima kasih dekat Craft bagi gift ini.. >.<





Thank you for visit my blog

Hadiah pilihan Top Referral "Partner GA by Fiqah dan Ieyla"


Assalammualaikum..Harinie entry tentang hadiah pilihan Top referral " Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla".. Maaf agak kelewatan umum pemenang GA..fiqah menunggu partner fiqah balik dari asrama,Ieyla..Harituh fiqah ada bagitahu top referral dapat 2 hadiah kan??1 hadiah pilihan top referral,satu lagi pilihan kami..So,fiqah terpaksalah pilih sendiri hadiah untuk top referral takut ada yang tertunggu-tunggu (:

Hadiah pilihan Top Referral dari blog Fiqah
>> Siti Hawa <<
baju couple dari >> Blouse Closet <<
dan
Hadiah pilihan Top Referral dari blog Ieyla
>> Hajar <<
baju dan beg dari >> Butterflies Melody <<

Hadiah pilihan Fiqah untuk pemenang Top Referral ialah
Top up RM5 dari >> Contactlens Havently Sight  <<

Pemenang dah bagi detail untuk hadiah pilihan mereka sendiri..
Untuk tuntut Hadiah pilihan fiqah itu sila pm beliau disini

Detail : 
Entry GA : 
Bukti Menang :
No. HP :
Hadiah akan ditukarkan kepada orang lain sekiranya sponsor merungut peserta tak like/follow/klik sponsor.. (: *maaf terpaksa bertindak kejam sikit*  


Thank you for visit my blog

Freebies Doodle Perempuan Berkaca Mata


Assalammualaikum..
semalam secara tak sengaja lukis doodle untuk kawan fiqah..
alang-alang fiqah buat freebies terus..hehe..
*doodle kali ini berkaca mata*
jom lihat doodle fiqah yang tak seberapa nie..
ngeh3.. (:
-
-
http://4.bp.blogspot.com/-WxDhm190EPo/UHAmpjEzkbI/AAAAAAAAEYo/8cZKO6FY81s/s320/doodlecerminmatablack.png
http://1.bp.blogspot.com/-Q7anoFGW0hY/UHAmrHKVuuI/AAAAAAAAEYw/ZX8ZwwrWLVc/s320/doodlecerminmatablue.png
http://2.bp.blogspot.com/-fecn6l2dn2U/UHAmsFr0GuI/AAAAAAAAEY4/B9xKqXxY9ps/s320/doodlecerminmatagreen.png
http://4.bp.blogspot.com/-CXaa9EHMXbo/UHAmuMpE3gI/AAAAAAAAEZA/DF_BmljkytM/s320/doodlecerminmataoren.png
http://3.bp.blogspot.com/-76qDybleUFg/UHAmvnR9jdI/AAAAAAAAEZI/GRqovA4ZLQk/s320/doodlecerminmatapink.png
http://3.bp.blogspot.com/-LqUUwW68fg0/UHAmxuDF7wI/AAAAAAAAEZQ/q9lhRNw6aKo/s320/doodlecerminmatapurple.png
http://3.bp.blogspot.com/-vDeD4YRRcYk/UHAmyoOjTfI/AAAAAAAAEZY/S7iChcXcPO8/s320/doodlecerminmatayellow.png
-
-
Kalau nak ambil,jangan lupa komen
*kalau ada pendapat juga untuk memperbetulkan lagi doodle fiqah,jangan lupa komen juga*
Pendapat anda amat dihargai.. (:


Thank you for visit my blog

Saya nak Vector daripada zakie11


*klik banner untuk join*

Fiqah harap dapat di-vector-kan..

Tag :
>> hajar <<
>> iman <<


Thank you for visit my blog

Pemenang Top Referral Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla


Assalammualaikum semua..Nampak tak tajuk entry ini.. "Pemenang Top Referral Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla..GA yang mana???
>> Klik Saya <<
Bagi yang mempromote GA fiqah dan ieyla ini mesti tertunggu-tunggukan?? hehe..*kasi gentar sikit*
Jom kita lihat siapa pemenangnya... >.<
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

>> Klik saya <<
>> Klik saya lagi <<
*tunggu sampai habis loading*

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pemenangnya...
*klik untuk nampak lebih jelas*

Tahniah kepada 
Seperti dimaklumkan top referral dapat 2 hadiah..1 pilihan pemenang 1 pilihan penganjur..
So,nanti fiqah akan update-kan hadiah pilihan pemenang Top Referral..(:
-
-
Top referral dari blog Ieyla
>> Klik Saya <<
-
-
Hadiah yang lain akan diumumkan bila partner fiqah, IEYLA balik dari asrama..
Minta maaf sangat-sangat yer buat kamu semua yang menunggu..(:

Pada pemenang Top Referral :
Sila bagi detail dekat >>  Klik saya <<
Detail anda mesti ada ini :
Nama :
Link entry :
Hadiah pilihan :
Thanks yang sudi klik churp2 fiqah..hehe.. (:


Thank you for visit my blog

Tutorial : Letak Background Blog


Assalammualaikum semua..Hari ini nak buat simple tutorial..
Jom belajar cara  nak bubuh letak background blog..Hanya 3 langkah sahaja..

1. Dashboard→Layout→Add Gadget→HTML/Java Script
2. Copy and paste code bawah ini
<style type="text/css">
body {
background-image: url("url background");
background-position: center;
background-repeat: repeat;
background-attachment: fixed; }
</style>
Yang dimerahkan itu korang letaklah "url background" yang korang suka
3. Siap!!

Semoga berjaya (:


Thank you for visit my blog

Follower naik mendadak??


Assalammualaikum semua..Fiqah nak mengucapkan terima kasih sangat-sangat dekat segmen ini :
Kenapa fiqah nak mengucapkan terima kasih??
Sebab  Segmen ini telah menaikkan follower blog fiqah secara mendadak..Mendadak ker??
Bagi fiqah mendadak sebab follower fiqah dah mencapai 1000..Serious happy sangat..Fiqah nak mengucapkan terima kasih juga kepada sesiapa yang sudi follow blog fiqah ini sama ada melalui segmen ini atau yang memang sedia ada follow fiqah dari dulu lagi..Thanks korang*bloggers*,korang memang sportinglah..(:


Thank you for visit my blog

Fenomena Halo di Malaysia


Assalammualaikum..Semasa fiqah pulang dari sekolah tadi kawan-kawan fiqah ternampak ada lingkaran seakan-akan pelangi di matahari..Dengan "blurr-nya fiqah pada masa itu" fiqah pun lihat lingkaran itu..
Act,fiqah tak tahu apa-apa pun pasal lingkaran tuh..Fiqah dengar cerita dari kawan fiqah,ustaz sampai suruh student snap gambar itu..
Selepas baca entry dari >> E'Raz Fadli << barulah fiqah tahu..
Itu merupakan Fenomena Halo yang sedang berlaku di Malaysia hari ini.

*Gambar yang fiqah sempat tangkap*
Nak melihat gambar yang lebih menarik lagi >> klik saya <<

Fenomena halo adalah lingkaran cahaya seakan-akan pelangi yang mengelilingi Matahari atau Bulan. Ia adalah sejenis fenomena optik. Ia adalah fenomena yang lebih kerap terjadi daripada kejadian pelangi. Di bahagian Eropah dan sebahagian daripada AS sering berlaku dan boleh dilihat dalam lingkungan dua kali seminggu. Pernah gempar di utara Semenanjung Malaysia apabila fenomena ini berlaku antara pukul 2.15 petang hingga 2.40 petang, 6 Ogos 2007 yang lalu.

Terdapat banyak jenis halo, tetapi kebanyakannya terjadi dari kristal ais dalam awan sirus sejuk yang terletak pada ketinggian 5–10 km di lapisan troposfera atas. Bentuk dan orientasi kristal-kristal ini menentukan bentuk halo yang terjadi.

Kekerapan kejadian melibatkan pusingan radius 22° halo dan sundogs(Parhelia). Dalam gambarajah menunjukan matahari di kelilingi oleh 22° halo dan dilambungi (sisi) oleh sundogs. Parhelic circle pula adalah biasan cahaya kristal yang melepasi sundogs dan mengelilinginya. Kadangkala ia melapisi keseluruhan ruang langit dalam latitut yang sama dengan matahari. Pembinaan tangen ketinggian dan rendah (Upper Tangent arc and Lower Tangent arc) menyentuh secara terus dengan 22° halo sama ada di atas atau dibawah matahari. 
Pembinaan Lengkungan (Circumzenithal arc) akan terjadi di atas semua kristal tersebut.

Radius 22° halo tidak kelihatan. Ia seperti helaian yang berlapis-lapis atau habuk pada permukaan awan cirrus yang nipis. Awan ini sejuk dan mengandungi ais kristal walaupun pada iklim yang sangat panas.
Halo sangat besar. Ia selalu mempunyai diameter yang sama dalam posisinya di langit. Kadang-kadang hanya sebahagian sahaja yang muncul. Semakin kecil cincin cahaya yang terbias muncul mengelilingi matahari atau bulan dihasilkan oleh corona dari lebih banyak titisan air daripada dibiaskan oleh ais kristal. Ia tidak mengaitkan bahawa hujan akan turun.

Apabila ingin melihat halo pastikan kedua mata anda dilindungi dari pancaran matahari. Jangan sesekali memandang terus dan lama pada halo. Sembunyikan matahari dari penglihatan di balik binaan, bangunan atau apa-apa sahaja. Berhati-hati apabila mengambil gambar halo tanpa pelindung matahari. Ia sangat merbahaya untuk mengambil gambar terus terutamanya mengunakan kamera SLR.

credit to : >> E'Raz Fadli <<


Thank you for visit my blog